Ποιοι ειμαστε?

Ποιοι ειμαστε Ομαδα εμπειρια | αξιες | κανονισμος | Εξειδικευση | Aθηνα | υψηλή ενεργειακή απόδοση | Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός 

Εμπειρία & Εξειδίκευση

Η HoneyComb Constructions είναι ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία, ιδρυμένη στην Αθήνα το 2005, δραστηριοποιούμενη με την κατασκευή και πώληση κατοικιών, στην αγορά ακινήτων και τους τομείς αρχιτεκτονικής και δομοστατικής μελέτης. 

Η ομάδα μας απαρτίζεται από μηχανικούς και διαχειριστές έργων με μακρά εμπειρία, δραστηριοποιούμενοι στον κλάδο από το 1975, και υψηλή εξειδίκευση, με διπλώματα, μεταπτυχιακο΄ύς και διδακτορικούς τίτλους στις επιστήμες πολιτικών, αρχιτεκτόνων και μηχανολόγων μηχανικών. 

Η ομάδα μας έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό κτιρίων κατοικιών, είτε πολυκατοικιών είτε μονοκατοικιών, με προσοχή και συνέπεια στους πολεοδομικούς και δομοστατικούς κανονισμούς, στην άρτια αρχιτεκτονική και στις ανάγκες και επιθυμίες του εκάστοτε χρήστη. 

 

“We shape our buildings; thereafter, our buildings shape us” 

Winston Churchill

"Form should
follow Function"

Οι Αξίες μας

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή μας  ακολουθούν την παρακάτω αρχή: “Η μορφή υπηρετεί την πρακτικότητα”, “η αρχιτεκτονική υπηρετεί τη στατική”, έχοντας ως αποτέλεσμα κατασκευές με μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και υψηλή λειτουργικότητα για τον τελικό χρήστη. 

Μέσα από καθαρές επιφάνειες και αρχιτεκτονικά στοιχεία, και με τη χρήση βασικών υλικών και χρωμάτων, όπως σκυρόδεμα, γυαλί και ξύλο, τα κτίριά μας αποκτούν ένα διαχρονικό και οικείο χαρακτήρα υψηλής αισθητικής. 

Οι παραπάνω αρχές οδηγούν σε κατασκευές με πλήρως λειτουργικούς και εκμεταλλευόμενους εσωτερικούς χώρους, καθώς και εξωτερικές επιφάνειες πλήρως εναρμονισμένες στις τοπικές συνθήκες και προσανατολσιμό του κτιρίου

Τεχνικές Προδιαγραφές

Η HoneyComb Constructions σχεδιάζει τα έργα σύμφωνα με τους πλέον ενήμερους αντισεισμικούς κανονισμούς (Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός ΕΑΚ 2000) και κανονισμους σκυροδέτος (Ελληνικός Κανονισμός Ωπλισμένου Σκυροδέματος ΕΚΩΣ 2000, Κανονισμος Τεχνολογίας Σκυροδ΄έματος (ΚΤΣ 2016).

Η οικολογική συνείδηση της εταιρείας μας ευθυγραμμίζεται με τα αυστηρά άρθρα του πλέον ενήμερου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τομέα (KENAK 2017), επιτυγχάνοντας την υψηλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων με ελαχιστοποίηση θερμικών απωλειών και ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Για να επιτύχουμε τη σωστή και αυστηρή εφαρμογή της μελέτης στην κατασκευή, επιλέγουμε και διαχειριζόμαστε υλικά των υψηλότερων προδιαγραφών. Εφαρμόζουμε σύγχρονες κατασκευαστικες μεθόδους, μέσω της συνεργασίας μας με εξειδικευμένα συνεργεία σε όλες τις φάσεις της κατασκευής.

“When we build, let us think that we build forever”

John Ruskin